11/4/09

Excurcio a Lleida



El dia 24 de febrer vam anar amb tot el nostre cicle a fer una excurcio per lleida. Vam sortir a les 9:00 i ens vam dirigir cap al museu de Lleida anomenat museu diocesa. Abans d'entrar vam esmorzar i despres d'esmorzar van entrar a visitar el museu els nens i les nenes de tercer. Nosaltres, ens vam esperar a portar-los-hi una miqueta de ventatja perque els hi fesin les mateixes preguntes que a nosaltres i si les sentia hauriam fet trampa. A la meitat del museu ens van explicar una historia d'un noi que vivia amb el seu pare i un dia es va escapar de la casa perque ell tambe volia guanyar diners. Un senyor li va oferir de cuidar els seus porcs i el pobre noi ho va acseptar. El noi com que veia que no el pagaven va decidir parar de fer aquella feina tant dura i va tornar a casa. El seu pare es va posar molt content i va organitzar una festa de benvinguda al seu fill. El seu pare li va regalar un collar d'or i el noi es va fer ric.Quant vam acabar la visita al museu vam anar a l'ajuntamentde Lleida i ens van portar a una sala on es feien les reunions dels regidors i les bodes. En acabar la visita a l'ajuntament vam anar caminant fins al castell de Lleida conegut com la Seu Vella. Van vindre uns quants pares de nens o nenes del cicle i els vam separar per grups. Vam fer unes proves que teniem que buscar unes imatges de coses que tenia la Seu Vella i les vam trobar. Allo que feiem era un concurs i el nostre grup va quedar segon. Despres de fer les onze proves que hi havien ens vam ficar a dinar. A l'acabar de dinar vam anar amb una senyora que ens ho va explicar tot sobre la Seu vella, i ens va explicar lo de la epoca dels romans, l'epoca de Napoleo... Tambe ens va dir que Lleida es una de les poques ciutats que tenim dos catedrals. Ens va dir que la Seu Vella abans de ser un castell era una catredral i que van tenir que trencar les cases que hi havia al canto de la Seu Vella perque Lleida va començar a patir guerres de paisos i ciutats que volien conquerir Lleida. Despres de l'explicacio que ens va fer aquella senyora vam anar al claustre del castell. Tambe ens va explicar que el claustre del la Seu Vella era un dels pocs que era obert i que es podia veure la ciutat de fora. Vam pujar a la torre i vam contar dos-centes trenta-vuit escales.

A l'acabar de pujar vam veure que es veia tota la ciutat i molt petita. Despres vam baixar i vam tornar a l'escola. Va ser una experiencia fantastica. Em va agradar moltissim!!


4 comentarios:

Montse dijo...

Quina excursió, Marçal.
L'explicació que has fet m'ha semblat molt interessant.

benbingut al blog dels gossos dijo...

quina redaccio mes llarga!!!

benbingut al blog dels gossos dijo...

marçal en el blog del joel surt la caço de "niebla i humedad" la k t'agrade

Adrià dijo...

Hola Marçal,
aquell dia ens ho vam passar molt bé! Amb la gimcama, fen fotos, etc.

A per cert avui ja estic molt bé! Només va ser que m'opersin i m'hi vaig estar una estona perque estava marejat! Pero tranquil, ja estic bé! Moltes gracies per trucar!

Fins dimarts!

Adrià Duaigües